Швейцария

Оформление визы (документы следует переводить на английский\немецкий\французский язык): 

верніть увагу, якщо Ви не надасте всі документи на Вашому прийомі, Вам можуть призначити повторну дату подачі документів за Ваш власний рахунок або необхідно буде надати додаткову інформацію до посольства, що затримає процес Вашого звернення за візою.

  1.  Заява на видачу шенгенської візи, oригінал
    Одна заява на видачу шенгенської візи на кожну особу, включаючи додаткову сторінку «правові засоби», що вимагається швейцарськими компетентними органами, старанно заповнена німецькою, французькою, італійською або англійською мовою та власноручно підписана.
    Будь ласка, зауважте:
    • Кожна візова заява повинна містити підписи у 3 місцях, тобто 1) пункт № 37, 2) в кінці 4 сторінки та 3) в кінці додаткової сторінки «правові засоби».
    • Візові заяви неповнолітніх заявників (віком до 18 років) повинні бути підписані одним з батьків або законним опікуном.
  2.  Актуальні фотокартки паспортного формату
    Дві актуальні фотокартки паспортного формату не старіше 6 місяців. Одна фотокартка повинна бути приклеєна до візової заяви, інша прикріплена до неї. Розмір 35х40мм з білим фоном, чітка і не розмита, високої якості без відміток чорнилами та складок.
  3.  Закордонний паспорт, oригінал
    Паспорт повинен бути дійсний, щонайменше, протягом трьох місяців після запланованого повернення з Шенгенської зони та містити принаймні 2 чисті сторінки. Дата видачі не повинна перевищувати 10 років.
  4.  Закордонний паспорт, копія
    Копія першої сторінки закордонного паспорту (сторінка з особистими даними та фотокарткою).
  5.  Шенгенська віза, копія
    Копії всіх без винятку сторінок з шенгенськими візами, що видані за останні 24 місяці, а також копії всіх сторінок з дійсними візами інших країн.
  6.  Національний паспорт, oригінал
    Заявник повинен надати оригінал та копію свого національного паспорту.
  7.  Національний паспорт, копія
  8.  Страховка, копія
    Поліс медичного страхування повинен діяти на території усіх країн Шенгенської угоди протягом всього терміну перебування і покривати будь-які витрати, які можуть виникнути в зв’язку з репатріацією з медичних причин, термінового медичного втручання, лікування у медичному закладі або смерті під час перебування. Сума страхової виплати повинна бути не менше 30.000 євро. Відповідно до статті 15.2 Візового Кодексу, заявники, що подають документи на оформлення візи для багаторазового в’їзду, повинні надавати поліс медичного страхування на період першої запланованої поїздки.
  9.  Підтвердження проживання, копія
    Покриття всього періоду перебування в Шенгенській зоні, наприклад, бронювання готелю.
  10.  Резервування авіаквитків в обидва кінці, копія
    Необхідно надати лише підтвердження резервування авіаквитків чи іншого виду транспорту в обидва кінці. Для того, щоб уникнути непотрібних витрат, рекомендовано викупати авіаквиток лише після отримання візи. Посольство не несе відповідальність за будь-які затримки або у разі відмови у видачі візи.
  11.  Підтвердження наявності достатніх фінансових коштів, oригінал
    Всі заявники повинні документально підтвердити, що у них є достатньо коштів для покриття витрат під час запланованої поїздки і для повернення на батьківщину. Приклади підтвердження платоспроможності: виписка з банківського рахунку з транзакціями за останні 3 місяці (оригінал або копія з печаткою банку), довідка із банку з інформацією про доступну суму на рахунку заявника (оригінал) або дорожні чеки з зазначенням прізвища заявника та його підписом (оригінал і копії). Документи, що підтверджують платоспроможність заявника, надаються без перекладу.
  12.  Підтвердження наявності достатніх фінансових коштів, копія
  13.  Документальне підтвердження права власності на майно, oригінал
    Якщо суттєво для документів стосовно фінансового положення заявника, ним можуть бути надані додаткові документи, що засвідчують право власності на землю, будинок, машину, тощо.
  14.  Документальне підтвердження права власності на майно, копія
  15.  Документальне підтвердження права власності на майно, переклад
    Документи, що видані не на німецькій, французській, італійській чи англійській мовах, потребють перекладу на одну з вищезазначених мов
  16.  Довідка про працевлаштування/довідка з місця роботи, oригінал
    Довідка з місця роботи із зазначенням посади працівника, заробітної плати за останні 6 місяців, дати працевлаштування, мети і тривалості бізнес подорожі. В довідці повинно бути зазначене прізвище та посада особи, що її підписала, та контактні дані компанії.
  17.  Довідка про працевлаштування/довідка з місця роботи, переклад
    Довідка, що видана не на німецькій, французській, італійській чи англійській мовах, потребує перекладу на одну з вищезазначених мов
  18.  Довіреність для подання представником, oригінал
    Обов'язково, якщо ви вибрали подання вашої заяви представником. Вона повинна бути підписана і датована заявником.
  19.  Посвідчення представника або паспорт, oригінал
    Обов'язково, якщо ви вибрали подання вашої заяви представником (тільки для ознайомлення)
  20.  Посвідчення представника або паспорт, копія